Телешки кебаб върху патладжани
Телешки кебаб върху патладжани
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Задушете ситно нарязания лук в олиото. Когато поомекне, добавете месото, нарязано на парченца.

2

Задушете на тих огън, като добавите малко топла вода.

3

Когато месото се задуши, добавете червения пипер и обелените и настъргани домати. Посолете.

4

Малко преди да свалите от огъня, добавете виното.

5

Готовото ястие трябва да остане само на мазнина.

6

Отделно запечете патладжаните, обелете ги и направете пюре. Посолете ги и прибавете оцета, малко олио и магданоз.

7

Разпределете пюрето в чинии за сервиране, а отгоре сложете от кебапа.

Подобни рецепти
Любопитно