Тарикатско гювече
Тарикатско гювече
Източник: Станимира
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Станимира
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарязваме картофите, лука, наденичките и гъбите от буркан. Всичко освен пилешкото месо се слага сурово в гювечето.

2

Пилето задушаваме на котлона, докато преценим, но внимаваме да не го държим много.

3

След като сме готови с приготовленията започваме да пълним гювечетата, които предварително сме намазали с маслото.

4

След като сме напълнили гювечетата поливаме с бульона от пилето (2-3 суп. лъжици) и доматения сок. 

5

Печем на 180-200 градуса, докато се сварят картофите и суровата наденичка. Малко преди да извадим от фурната чукваме по едно яйце във всяко гювече.

6

При сервиране подправяме с червен пипер.

Подобни рецепти
Любопитно