Суфле от спанак с пушени гърди
Суфле от спанак с пушени гърди
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Сварете предварително добре измития спанак в подсолена гореща вода

2

Извадете го и го прехвърлете в гевгира. Пуснете над него студена вода

3

Пригответе бешамела - в тенджерка разтопете половината масло и прибавете сметаната и брашното

4

Разбъркайте енергично. Добавете студеното мляко и оставете на котлона, докато кипне и се сгъсти

5

Прибавете жълтъците, без да спирате да бъркате. Посолете и сипете черен пипер

6

Покрийте го и го оставете настрани

7

Затоплете фурната на 210 градуса

8

Сложете вътре една тавичка, пълна с вода до половината

9

Намазнете дъното на четири купички

10

Сипете нарязания спанак, останалата част от маслото и смачкания чесън в една тенджерка

11

Посолете и поръсете с черен пипер, затоплете на бавен огън и добавете бешамела

12

Разбийте белтъците на сняг с щипка сол и ги добавете внимателно

13

Разпределете спаначената смес в купички

14

Сложете ги на водна баня във фурната за около 40 минути

15

През това време нарежете на тънко пушените гърди и ги запържете

16

Сервирайте предястието в голяма топлоустойчива чиния

17

Отгоре наредете гърдите и салама

18

По желание може да настържете и кашкавал

19

Пъхнете платото в грила за 2 минути

20

Сервирайте веднага.

Подобни рецепти
Любопитно