Суфле от кашкавал
Суфле от кашкавал
Източник: Youtube
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте фурната на 160 С.

2

Стопете маслото в тиган, добавете брашно поетапно, добавете млякото и разбийте. Поръсете със сол и пипер. Махнете от котлона.  

3

След това добавете настъргания кашкавал (или сирене с подобна текстура), но трябва да е твърд кашкавал. Разбъркайте и добавете разбитите жълтъци. Отново разбъркайте. 

4

Белтъците разбийте отделно, добавете към основната смес и разбъркайте с вилица.  

5

Сложете в обща, голяма форма или разпределете в малки форми за суфле.  

6

Печете за 45 минути, или до златисто. Извадете и сервирайте веднага. Не се опитвайте да извадите суфлето, сервирайте с купичката. 

Подобни рецепти
Любопитно