Специален кейк
Специален кейк
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За крема: Жълтъците се разбиват с 1 чаша захар. Добавя се ½ чаша брашно и се разбърква. Сложете 100 мл прясно мляко и отново разбъркайте сместа. Сложете останалото мляко на котлона за около 5-6 минути, да се затопли. Сложете ванилията. Изсипете към него яйчената смес, като бъркате постоянно с телена бъркалка. След като заври, кремът е готов. Оставете да изстине.

2

За тестото: Разбийте яйцата с останалата захар. Пресейте останалото брашно с бакпулвера. Сложете содата в киселото мляко. Постепенно смесете всичко, като добавите канелата и олиото. Трябва да се получи кексово тесто.

3

Разпределете тестото в две кръгли форми или тавички с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 С.

4

След като блатовете са готови и кремът е изстинал, започнете подреждането. Сложете в подноса за сервиране единия блат, намажете го със сладкото, отгоре сложете и крема, ако ви се струва много, не слагайте целия, той може да се използва за друга декорация или да се хапне самостоятелно. Отгоре сложете и втория блат. Оставете специалния кейк в хладилника за 30 минути.

5

Сервирайте с кафе или ароматен чай.

Подобни рецепти
Любопитно