Сочни ароматни ребърца
Сочни ароматни ребърца
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Кулинар: Сия Рибагина
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Приготвя се марината от всички подправки, счукания чесън, кетчупа и соевия сос.

2

Ребрата се разрязват на парчета по дължина и обилно се овкусяват с маринатата.

3

Поставят се в намазнена тава с разстояние между тях, покрити с домакинско фолио, и се слагат в хладилник за 2 часа, да се мариноват.

4

Пекат се в загрята на 200 С фурна, но покрити вече с алуминиево фолио, като в тавата е добавена бирата.

5

След 1 час градусите се намалят на 180, фолиото се отстранява и се запичат още 20 минути.

 

6

Поднасят се с гарнитура по желание.

Подобни рецепти
Любопитно