Солсбърски стек с гъби
Солсбърски стек с гъби
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: британска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
20 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В купа сложете каймата, галетата, предварително разбитото яйце, 1 лук - нарязан на ситно, сол и пипер. Омесете добре каймата и оформете от нея 4 порции. 

2

В незалепващ тиган запечете стековете от двете страни - за около 10-тина минути общо. Целта е да хванат хубава коричка, а не да се сготвят напълно. 

3

После налейте бульона в тигана. Добавете нарязаните на филийки лук и гъби. Оставете да заври. 

4

Намалете температурата, сложете капак и оставете за 10 минути. После извадете стековете в отделна чиния. 

5

Разтворете царевичното нишесте във водата. Сипете го в соса, за да се сгъсти. После залейте с него стековете и сервирайте. 

Подобни рецепти
Любопитно