Солсбъри стек (пържола)
Солсбъри стек (пържола)
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: британска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За месото: Смесете телешката кайма, гакетата, кетчупа (1 с.л.), сухата горчица, соса уорчестър, бульона (1 натрошено кубче) и подправете с малко сол и пипер. Хубаво разбъркайте. Оформете 4 кюфтета, след това им направете напречни линии, каквито имат пържолите.

2

Запържете ги от двете страни в тиган заедно с маслото и зехтина, на средна температура. Извадете от тигана, изхвърлете мазнината.

3

За соса: Намалете температурата и в тигана сложете нарязания лук. Запържете до позлатяване за няколко минути. Добавете телешкия бульон (другото кубче, разтворено в 2 ч.ч. вода), кетчупа и соса уорчестър. Можете да сгъстите соса с царевично нишесте, разтворено в малко бульон. Разбъркайте и оставете да се редуцира.

4

По желание, овкусете с още малко сол и пипер. Върнете кюфтетата в соса и ги полейте обилно със соса, оставете да покъкрят за кратко и сервирайте.

Подобни рецепти
Любопитно