Соленки от парено тесто
Соленки от парено тесто
Източник: Евгения Свиленова
Тип ястие: тестени
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В тенджера се смесват млякото, маслото и солта. Поставят се на котлона. Когато сместа заври, към нея се добавя брашното.

2

Бърка се енергично и непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

3

Сваля се от котлона и се оставя да се изтине, като се разбърква от време на време.

4

След това се прибавят яйцата – едно по едно. След всяко се бърка, докато се поеме напълно от сместа. На края се добавя настъргано сирене.

5

От получената смес (върху пекарска хартия) се шприцоват малки топчета (с диаметър 2 см.) или розички. Печем в тавичка с хартия за печене- до порозовяване.

Подобни рецепти
Любопитно