Солени пурички със сирене
Солени пурички със сирене
Източник: Роси Цветанова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В половината леко затоплено мляко разтваряме маята заедно със захарта и малко брашно. Оставяме така около 20 минути. 

2

След това към сместа добавяме солта, останалото мляко, олиото. Добавяме постепенно брашно, докато тестото започне да се отделя от стените на купата.

3

Изкарваме от купата върху набрашнена повърхност и месим, докато не стане на мехури. Оставяме около 15-20 минути. 

4

Плънката се приготвя, като яйцата се разбиват, сиренето се начупва и се объркват. 

5

След като тестото си почине, се реже на 3 или 4 части. Всяка се разточва на правоъгълник. Режем на квадрати, във всеки слагаме плънка и завиваме.

6

Редим в намаслена тава, оставяме да починат 20 минути и печем на 250 С до готовност. 

7

С това тесто могат да се приготвят и пурички с локум, който се поръсват със захар отгоре.

Подобни рецепти
Любопитно