1
Смесете брашното, царевичното брашно и солта в купа. Прибавете маслото (на кубчета) и с блендер/миксер разбийте, докато стане на трохи.
2
Разбийте 2 яйца с 3 с.л. студена вода и прибавете към брашнената смес, ако е необходимо, прибавете още вода. Разбийте до еднородно тесто. Вземете 2/3 от тестото и го оформете като сплескан кръг. Същото направете с остатъка от тестото.
3
Опаковайте и приберете в хладилника за половин час. Преди да го извадите, трябва да е достатъчно твърдо, за да се разточи добре.
4
В друга купа комбинирайте сиренето рикота, натрошената фета, пармезан, 1 яйце, нарязаните магданоз, босилек, риган. Разбъркайте старателно, до хомогенна смес.
5
Върху набрашнена повърхност разточете по-голямото тесто на кора с диаметър 38 см. Внимателно го поставете върху ненамазнена тавичка с високи стени и натиснете по страните. Подрежете излишното тесто, да останат около 3 см до ръба на тавичката.
6
Половината количество моцарела поръсете върху кората. След това равномерно подредете прошутото. Поръсете със сместа от сирена и със спанака (използвайте замразен, накълцан). Покрийте с останалото прошуто. Натиснете леко тортата. Прибавете червените чушки (почистени, от буркан), и поръсете с моцарела. Натиснете.
7
Разточете и другото тесто с диаметър 20 см. Поставете върху тортата. Леко намокрете краищата и „запечатайте“ тортата. Краищата не трябва да излизат извън тавичката, така че, ако е необходимо, ги изрежете внимателно. Разбийте едно яйце и с него намажете горната кора. Направете прорези, за да може да „диша“ по време на печене.
8
Печете на 190 С около 1 час, или до златисто. Тестото трябва да се е отделило от стените. Тортата трябва да се изстудява около 45 минути преди консумация. Нарязва се на 12 парчета.