Сладкиш с орехи и шоколад
Сладкиш с орехи и шоколад
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: балканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Маслото се разбива с с пудрата захар

2

Към сместа при непрекъснато разбиване се прибавят жълтъците, орехите, галетата, какаото и накрая внимателно се добавят белтъците, разбити на сняг

3

Тавата от фурната се застила с хартия и върху нея се изсипва тестото

4

Заглажда се с шпатула

5

Сладкишът се пече на 180 С

6

Като изстине, се залива с глазура

7

На водна баня се разтопява шоколадът с прясното мляко и 1 ч.л. масло.

Подобни рецепти
Любопитно