Сиропиран какаов сладкиш
Сиропиран какаов сладкиш
Източник: Сия Рибагина
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За сиропа: Слагаме 3 ч.ч. вода и 3 ч.ч. захар в тенджера на котлона. Когато заври, бъркаме около 20 мин. до получаване на захарен сироп. Оставяме да се охлади.

2

Пресяваме брашното с бакпулвера, содата и какаото.

3

Разбиваме яйцата до кремообразно с 1 ч.ч. захар и постепенно добавяме олиото.

4

Прибавяме и пресятите сухи съставки, като редуваме с прясно мляко до получаване на средно гъсто кексово тесто.

5

Намазняваме и набрашняваме леко тава с диаметър 28 см. Изсипваме тестото и печем на 170 градуса около 40 мин.

6

Изваждаме сладкиша от фурната и нарязваме на парчета. Докато е горещ, го заливаме със студения захарен сироп.

7

Оставяме го за няколко часа да се охлади.

8

Преди сервиране по желание намазваме със сладко по избор. В моя случай стана чудесна комбинация със вишни!

9

Уникално сладко..да ви е сладко!

Подобни рецепти
Любопитно