Свинско филе и дробчета с картофи
Свинско филе и дробчета с картофи
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте хубаво картофите и без да ги белите нарежете на едри кубчета. Сложете в тенджера с малко вода и ги варете 10 минути. Прецедете водата от картофите, поръсете с универсална подправка.

2

Разпределете върху хартия за печене, а за да не залепнат в тавата, поръсете с 2 с.л. зехтин и печете докато се зачервят.

3

В тиган сипете олиото и пуснете нарязаните на дребно пушени гърди. Пържете, докато си пуснат мазнината и се зачервят. Добавете нарязания на едро лук и леко карамелизирайте.

4

След това добавете пилешките дробчета, да се запържат леко, и на края добавете тънко нарязаните бон филета. Бъркайте мръвките, докато месото си промени цвета, но в никакъв случай не го препържвайте. Ако е необходимо, добавете малко сол.

5

След това сипете запечените картофи и ги покрийте с мръвките.

Подобни рецепти
Любопитно