Свинско по шанхайски
Свинско по шанхайски
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете месото на средно големи парчета - около 12.

2

В купа смесете 1/4 ч.л. сол, пудрата захар, виното, 1 с.л. соевия сос и 1/2 ч.л. олио. Разбъркайте добре, сложете месото в купата, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се маринова за една нощ в хладилника.

3

След като се е мариновало, извадете го от маринатата и го подсушете. Загрейте в тиган останалото олио (2 с.л.) и запържете месото от всички страни до златисто (около 3 минути). 

4

Когато месото се е запържило, добавете в тигана кафявата захар, оризовия оцет, останалия соев сос (1 с.л.), щипка сол и водата. Оставете да заври, след това намалете температурата. 

5

Покрийте с капак и гответе още 45-60 минути, докато месото се сготви напълно.

6

* Ако сосът е твърде рядък, извадете месото и го оставете да се готви още, докато се сгъсти до желаната плътност.

7

Сервирайте с нарязан на ленти пресен лук и наръсен сусам.

Подобни рецепти
Любопитно