Свинско бон филе (Куба)
Свинско бон филе (Куба)
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Националност: кубинска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Използвайки нож, махнете ципата от месото.

2

Смесете соковете, кориандъра, кимиона, ригана, чесъна, солта и пипера в плик (най-добре с цип). Сложете месото и пъхнете в хладилника за поне 30 минути. Максимално 4 часа е препоруъчително да преседи на студено.

3

Загрейте грила (най-добре на е навън в градината, в краен случай, използвайте грил-тиган).

4

Намазнете леко грила, за да не залепне месото. Извадете месото от плика и сложете на грила. Обръщайте периодично филето. Трябва да стене златисто-кафяво. Отнема около 20-27 минути. Времето зависи от грила, който ползвате.

5

Прехвърлете на дъска и нарежете след 3-5 минути. Сервирайте с прясна салата.

Подобни рецепти
Любопитно