Салата от миди в авокадо
Салата от миди в авокадо
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
15 мин.
порции
продукти
400 гр. миди
200 гр. майонеза
1 щипка сол
1 бр. лимон
2 бр. ябълки
1 с.л. коняк
1 щипка мащерка
1 бр. авокадо
1 щипка куркума
Начин на приготвяне
лесна
1

Добре узрялото авокадо се разрязва на две половини. С лъжичка се изгребва месестата част. Мидите се почистват и измиват, сваряват се и се вадят от черупките. Нарязват се на големи парчета.

 

2

Смиламе или накълцваме с нож ореховите ядки. Можем да използваме и бадеми по желание. Ябълките се обелват, почистват, нарязват се на едри парчета и се варят, докато омекнат. С вилица се мачкат на пюре.

 

3

След като ябълковото пюре се охлади, се добавя майонезата, вътрешността на авокадото, смлените орехи или бадеми, конякът, мащерката, лимоновият сок и солта. Декорира се с резен лимон и стръкче магданоз. Поръсваме с куркума или нелютиво къри.

 

Подобни рецепти
Любопитно