Салата "Маргаритка"
Салата "Маргаритка"
Източник: Петя Цанкова
Тип ястие: салата
Националност: българска кухня
Кулинар: Петя Цанкова
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Картофите, морковите и яйцата се сваряват по отделно, обелват се и се нарязват на малки кубчета (без две яйца). Краставичките и грахът от консерва се отцеждат. 

2

Краставичките и обелената кисела ябълка също се нарязват на кубчета. Всички продукти се смесват, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок. Сместа се размесва с майонезата и се разбърква хубаво.

3

В една кръгла салатиера или няколко по-малки чинии се слагат листа от зелената салата. Върху тях на купчинка (или купчинки) се слага руската салата.

4

Салатата се украсява по показания на снимката начин - маргаритката се прави от останалите две сварени яйца, нарязани на тънки полумесеци, а жълтъкът - настърган на ситно ренде. Калинката - от чери доматчетата и маслините.

5

Да ви е вкусно!

Подобни рецепти
Любопитно