Салата "Кошница с полски цветя"
Салата "Кошница с полски цветя"
Източник: Петя Цанкова
Тип ястие: салата
Националност: българска кухня
Кулинар: Петя Цанкова
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Картофите, морковите (без половин морков, оставя се за украса) и яйцата се сваряват по отделно, обелват се и се нарязват на малки кубчета (без половин яйце, за украса е). 

2

Краставичките и грахът от консерва се отцеждат. Обелената кисела ябълка и краставичките също се нарязват на кубчета. Всички продукти се смесват, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок. Сместа се размесва с майонезата и се разбърква хубаво.

3

В една кръгла салатиера или в подходящ поднос на купчинка се слага приготвената руска салата. Заглажда се хубаво и цялата се покрива със ситно нарязания магданоз.

4

Декорация: кошницата се прави от топеното сирене за сандвичи, нарязано на малки правоъгълници и подредено както се вижда на снимката. За дръжката се изрязват тънки правоъгълници. Маковете се правят от люспата на домата.

5

Другите цветя са от моркова, белтъка на яйцето и от топеното сирене. Тичинките са направени от ивички маслини и от жълтък.

Подобни рецепти
Любопитно