Рязани люти чушки
Рязани люти чушки
Източник: Румяна Атанасова
време
70 мин.
порции
продукти
6 к.ч. олио
12 к.ч. оцет
6 с.л. сол
18 с.л. захар
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Чушките се почистват от семките и се режат на ситно, на ленти. Морковите се режат на колелца и целината се нарязва на ситно.

2

Чушките, морковите и целината се разбъркват добре и се разпределят в компотени буркани.

3

На един буркан се добавят 2 кафени чашки оцет, 1 кафена чашка олио, 1 с.л. сол и 3 с.л. захар.

4

Бурканите се затварят добре с капачка и се обръщат няколко пъти на ден, докато се разтопи захарта.

5

Капачката може да се надуе, но да не ви притеснява, чушките са чудесни, но са за хора, които си падат по лютото. Да ви е сладко!

Подобни рецепти
Любопитно