Ръцете ни могат да издават болести
от Симона Иванова | 10 ноември 2015
Кой признак какво означава

Чували сте, че възрастта на жената се познава по ръцете. 

 

Оказва се обаче, че по ръцете може да се познае и здравословното състояние на човек.

 

Определени признаци, които може би ви изглеждат като нормални, всъщност могат да издават сериозни проблеми.

 

1. Кафяви петна по ръцете могат да означават проблеми с жлъчката. Вижте как с помощта на киселец може да се отървете от тези петна. 

 

2. Ако ръцете ви непрекъснато са студени, това може да означава липса на витамин В3 в организма. Недостигът на този витамин води до проблеми в кръвообращението. Наблегнете на месни и млечни продукти. 

 

3. Ако пък ръцете ви са много горещи, това е признак на проблеми с черния дроб. По-точно - означава, че черният дроб изпитва смущения при процеса на детоксикация. 

 

4. Влажни китки говорят за проблеми с щитовидната жлеза. Ако повърхността на ръцете ви е влажна, това отново е признак за затруднения във функцията на щитовидната жлеза.

 

Знаете, че за да са ръцете ни хубави и меки, трябва да използваме задължително кремове и ексфолианти. Вижте как можете сами вкъщи да си приготвите ексфолиант за ръце

 

 

5. Влажните длани, от своя страна пък, могат да издават проблеми със сърцето. 

 

6. Ако често ви изтръпва кутрето, това е признак на сърдечносъдови проблеми.

 

7. Изтръпване на палците - знак за нарушения в дихателната система.

 

8. Ако дланите ви са непрекъснато зачервени, най-вероятно това е знак за високо ниво на токсични вещества в черния дроб.

 

9. Жълтеникавият цвят на ръцете - симптом за проблеми с черния дроб или жлъчката. Може да е и признак на анемия. 

 

10. Ако по дланите ви се появят т.нар. "мраморни рисунки", това може да говори за нарушения във вегетативната нервна система. 

 

11. Бяла кожа, сухота, лющене и белене на ръцете ви говори за липса на витамини А и D. Ако въпросните олющвания са с големи размери, то задължително се консултирайте с лекар.

 

Рецепти