Рецепти от руската народна медицина 2
от Kulinar.bg | 24 юни 2018
За да си помогнем качествено с помощта на природата

Вече стана дума за рецептите от народната медицина на Русия. Ако сте пропуснали тази полезна информация, можете да си наваксате.

 

Сега е време да довършим започнатото, защото има още няколко полезни нещица, идващи от руската народна медицина, които е добре да знаем, ако се озовем в подобна ситуация.

 

Част от тях може и да сте чували и дори вече да практикувате, но нека научим и тези, които не знаят.

 

Ако се случи да имате болка в гърлото, то можете да се излекувате с чесън.

 

Този вълшебен зеленчук действа като естествен антибиотик. Хапнете 3 скилидки чесън, веднага щом усетите болка в гърлото.

 

Има и още един вариант, ако не харесвате миризмата на чесън. Смесете 2 лъжици водка с една малка лъжичка лимонена киселина.

 

Ако са ви нападнали гъбички по краката, то използвайте кафе или оцет.

 

Една лъжичка кафе се кипва в литър вода и се оставя на котлона да се вари. С нея се прави баня на краката. Стоите във водата за 15 минути, след това изплаквате и подсушавате. Това средство се прилага всеки ден, вечер за препоръчване.

 

Ако предпочитате оцет – то просто трябва да намажете стъпалата с него и да оставите краката да изсъхнат. Това се прилага 2 пъти в седмицата.

 

Ако имате херпес в областта на устата, то можете да го третирате с белтък.

 

3-4 пъти в седмицата мажете с белтък засегнатото място. Но това крие известен риск от салмонелоза. За да не се случи това, трябва да сме сигурни в яйцата, които ползваме.

 

Ако не ви се рискува, то можете да опитате и черен чай. Едно пакетче от него заливате с вряла вода, оставяте да се охлади и прилагате на мястото 3 пъти в седмицата, като държите за около 20 минути.

 

 Черен чай. кадър: youtube.com

 

Е, дано сме ви били полезни, тези хитри рецепти от народната руска медицина са изпитани и действат. Добре е да сме запознати с тях и случаите, в които да ги използваме.

 

Рецепти