Пълнозърнест хляб със сода (без мая)
Пълнозърнест хляб със сода (без мая)
Източник: Димитър
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: Димитър
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Смесете брашното, морската сол и содата. Смесете оцета към водата и след това добавете към сухите съставки.

2

Замесете меко тесто, което да не лепне (меси се около 5 минути, като ако започне да лепне, се добавят щипки брашно.

3

Оформете на малко хлебче и направете резени (с остър и сух нож).

4

Изпечете го в предварително загрята фурна на 180 С за около 45-50 мин. Слага се на дъното тава с вода, за да не стане дебела и суха кората). Проверява се с дървена клечка.

5

След като е готов, увийте хляба в кърпа и изчакайте да изстине. Да ви е вкусно :)

6

Може да добавите една чаена лъжичка риган (чубрица, джоджен) към сухите съставки.

Подобни рецепти
Любопитно