Пълнено пиле с пържоли и гъби
Пълнено пиле с пържоли и гъби
Източник: Мириян Георгиев
Тип ястие: основно
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 с.л. къри
1 с.л. сол
100 гр. масло
300 мл бира
1/2 кг гъби
1 бр. пиле
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Обезкостява се пилето, без да му се нарушава цялостта. Това става като кокалите на пилето се избутван навътре и след това се изваждат от задната част на пилето. На първата снимка е показано обезкостеното пиле.

2

Свинския бут се прави на пържоли, овкусява се и след това се пече на скара. Оставя се да престой няколко часа в марината.

3

Гъбите се нарязват на филийки. Запържват се леко с масло и се добавя топеното сирене към тях докато се разстопи.

4

Пилето се напълва с пържолите и гъбите. Вратът и бутчетата се зашиват с клечки за зъби. Оставя се само задната дупка за пълнене.

5

Пълни се ред пържоли, ред гъби с топено сирене, докато се напълни пилето.
След това се дозашива с клечки за зъби.

6

Пилето се намазва с масло и се овкусява със сол, черен пипер и къри (пожелание може и с готови подправки за печено пиле).

7

Пилето се намазва с масло и се овкусява със сол, черен пипер и къри (пожелание може и с готови подправки за печено пиле). Поставя се в тава, изсипва се бирата и се пече до готовност на 200*C(около час). Докато пилето се пече се полива със соса.

Подобни рецепти
Любопитно