Пълнени чушки с кайма и ориз
Пълнени чушки с кайма и ориз
Източник: Мария Белчева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушват с малко мазнина.

2

Добавя се каймата, размита с малко вода, и се задушава около 15 минути.
Слага се измития ориз, подправките и се долива 1 чаена чаша вода.

3

Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква, за да не залепне на дъното на съда.

4

Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с игла на няколко места и се пълнят със сместа. Отворът се набрашнява и се подреждат в тава

5

Налива се подсолена вода - 2 чаени чаши, колкото да ги покрие на половина.

6

Слагат се в загрята фурна и се пекат за около 40-50 минути

7

За соса - в нагорещена мазнина слагаме 2-3 супени лъжици брашно, да покафенее, към него прибавяме част от соса на чушките.

8

Към получения сос добавяме на тънка струя застройката от разбитото яйце с киселото мляко. Овкусяваме го.

9

С готовия сос заливаме чушките в тавата и поръсваме с накълцания на ситно магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно