Пълнени сухи чушки с ориз и кайма
Пълнени сухи чушки с ориз и кайма
Източник: Цветелина Борисова
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В тиган слагаме олио, в което задушаваме, ситно нарязания, лук.

2

Прибавяме каймата, малко вода и овкусяваме.

3

Разбъркваме добре, за да се не се получат бучки от каймата.

4

Когато каймата е останала само на мазнина, прибавяме ориза и бъркаме постояно, докато зрънцата станат прозрачни.

5

Прибавяме малко вода и оставяме, докато изври.

6

Почистваме чушките от семките и ги измиваме.

7

Когато сместа, от кайма и ориз, е готова, пълним чушките.

8

В дълбока тенджера, слагаме на дъното малко кисело зеле, след това ред чушки, пак зеле и така, докато свършат продуктите.

9

Отгоре слагаме една чиния, наливаме вода и варим на бавен огън, до готовност на ориза.

Подобни рецепти
Любопитно