Пълнени свински вратни пържоли
Пълнени свински вратни пържоли
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
90 мин.
порции
продукти
2 с.л. вермут
2 с.л. уни сос
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
50 гр. пармезан
10 бр. кестени
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Ще ви е необходимо цяло парче обезкостен свински врат. Направете дълбоки прорези по цялата му дължина.

2

Посолете отвътре месото и напълнете с обелените кестени, сини сливи
без костилки и нарязания на ивици пармезан.

3

Марината: смесете зехтина, уни соса, сухия чесън, малко сол и вермута. Разбъркайте и намажете месото.

4

Оставете да се маринова за 1 нощ. На другия ден сложете да се пече с малко вода и покрито с метално фолио.

5

Когато месото е полуготово, махнете фолиото, за да се запече месото и да добие приятна коричка.

Подобни рецепти
Любопитно