Пълнени мидички с риба тон
Пълнени мидички с риба тон
Източник: youtube.com
Тип ястие: паста, спагети
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

* Използвайте големи паста мидички. Ако не можете да намерите такива, може да използвате всякаква паста, която просто да смесите със соса, вместо да напълните. 

2

В тенджерка загрейте зехтина на среден огън. Добавете наситнения лук и гответе, докато омекне - около 6 минути. 

3

После прибавете брашното и бъркайте непрекъснато - 1 минута. После постепенно прибавете млякото, като непрекъснато разбърквате. Оставете да заври. Овкусете със сол и пипер и оставете соса да се охлади. 

4

* Използвайте замразен спанак, който трябва да се отцеди предварително. Ако използвате пресен спанак, сотирайте предварително. 

5

Сложете в блендер галетата, пармезана, италианската подправка и червения пипер. Блендирайте за кратко. 

6

Вземете половината от овкусената галета и смесете със спанака, рибата тон, половината сос бешамел, сол и пипер. С тази смес напълнете предварително сварените мидички и подредете в тавичка. 

 

7

Залейте с останалия сос бешамел и наръсете останалата галета. Печете на 190 С около 20 минути. 

Подобни рецепти
Любопитно