Пълнена питка
Пълнена питка
Източник: Gergana Lambreva
Тип ястие: тестени
Кулинар: Gergana Lambreva
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Взимаме питката (в случая е готова,защото е за бърза рецепта, но може да си я направите предварително) и отрязваме капаче. Внимателно издълбаваме вътрешността.

 

2

Намазваме я с масло или маргарин. Нарязваме кренвиршите и краставичките на кубчета, рендосваме кашкавала, като оставяме малка част от него за запичане, нарязваме топеното сирене.

 

3

Смесваме всички продукти и с тази смес пълним питката. Разбиваме яйцата и заливаме сместа в питката. Печем в загрята фурна 20-25 минути.

 

 

4

Няколко минутки преди да изгасим фурната, я изваждаме и поръсваме с отделения кашкавал.

 

5

След като я извадим от фурната, я поръсваме с магданоз. Завиваме я с месал за около половин час и чак тогава я консумираме.

 

Подобни рецепти
Любопитно