Пълнена кокошка за Месни заговезни
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 бр. кокошка
250 гр. гъби
100 гр. ориз
100 мл олио
50 гр. масло
1
Кокошката се измива и се намазва отвън и отвътре със сол, черен пипер и масло
2
Оризът се запържва в олиото, докато стане прозрачен
3
Към него се добавят лука, гъбите инарязаните наситно дреболии от птицата
4
Плънката се задушава с 2 1/2 ч.ч. вода, докато течността се поеме напълно от ориза
5
Птицата се пълни със сместа и се зашива отвора
6
Поставя се в тава, сипва се малко вода и мазнина
7
Пече се отначало в силна, после в по-слаба фурна.
Подобни рецепти
Любопитно