Пълнен шаран с кашкавал
Пълнен шаран с кашкавал
Източник: Kulinar.bg
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Никулден
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
продукти
100 гр. масло
250 гр. кашкавал
2 кг шаран
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Почистеният шаран се посолява отвън и отвътре.

2

Настъргания кашкавал се смесва с омекналото масло и черен пипер на вкус. 

3

Шаранът се пълни със сместа и се зашива.

4

В тавата с шарана се сипва малко олио и се налива вода, колкото да покрие рибата наполовина.

5

Отгоре се намазва с олио или масло.

6

Пече се 30-40 мин в силна фурна, като периодично се полива със соса. 

7

Като се зачерви, е готов. Сервира се с варени картофи, полети с масло и наръсени с копър.

Подобни рецепти
Любопитно