Пълнен хляб с моцарела, шунка и сушени домати
Пълнен хляб с моцарела, шунка и сушени домати
Източник: Photl
Тип ястие: тестени
време
70 мин.
порции
продукти
300 мл вода
1 пак. мая
15 гр. сол
15 гр. захар
200 гр. шунка
50 гр. моцарела
5 бр. яйца
30 гр. пармезан
2 стр. босилек
1 с.л. зехтин
1 стр. розмарин
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В голям съд изсипете брашното и солта и разбъркайте. След това добавете захарта, маята и хладката вода. Бъркайте сместа около 30 секунди с вилица, в една посока.

2

Замесете тесто, поставете го в набръшнена тавичка и го покрийте с домакинско фолио. Оставете го да втаса за 30 - 40 минути на стайна температура докато втаса и удвои обема си.

3

Разточете с помощта на точилка върху набрашнен плот в елипсовидна форма с дебелина около 1 см, дължина около 1 метър и ширина 18-20 см.

4

Подредете филийките шунка напречно, една под друга. Върху тях подредете по дължина сварените и обелени яйца. Натрошете моцарелата и настържете пармезан.

5

Поръсете с листенца босилек и резанчета сушени домати. Завийте тестото на руло, откъм дългата му страна. След това го завийте на кравай, като пъхнете единия му край в другия.

6

Поставете пълнения хляб в набрашнена плоска тава и го намажете отгоре със зехтин. Може да го поръсите със стръкчета розмарин. Изпечете хлебчета в предварително загрята фурна на 200 С за 35 - 40 минути.

Подобни рецепти
Любопитно