Пухкава баница
Пухкава баница
Източник: Сия Рибагина
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Яйцата се разбиват със зехтина, добавят се цеденото мляко, бакпулвера и натрошеното сирене. Всичко се разбърква и сместа се оставя за 10 минути.

2

В тава с диаметър 30 см се слага хартия за печене и се подмазва с малко зехтин.

3

Корите за баница се разстилат, взима се по два листа, слагат се един върху друг, поръсват се обилно от сместа и се навиват на руло, като се започва от широката страна.

4

Редят се в тавата във формата на охлюв, като се започва от средата. Така се процедира с всички кори - по две една върху друга, плънка, навива се на руло и се обикаля около средната част на тавата.

5

Маслото се разтапя и горещо се излива върху готовата баница, като с четка се размазва, за да покрие навсякъде. Поръсва се пожелание със сусам.

6

Баницата се пече на 170 градуса за 35-40 минути до златисто кафяв цвят. Изважда се и се покрива с чиста кърпа за 10 минути.

7

Сервира се топла. Много пухкава, мека и въздушна се получава, опитайте :)

Подобни рецепти
Любопитно