Празена супа
Празена супа
Източник: Мартина Николова/Kulinar.bg
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете праза и картофите в малко вода да омекнат. 

2

Когато водата е почти извряла, а зеленчуците са по-меки, направете застройката. Смесете млякото с разбитите яйца и брашното, разбъркайте и добавете черпак от водата, за да се загрее сместа. Изсипете към зеленчуците. 

3

Оставете да клокне и долейте останалата вода. Подправете на вкус, сложете олиото и оставете за още 20-тина минути на котлона. 

4

Изключете котлона, налейте сметаната, разбъркайте. 

5

По желание сложете натрошено сирене в общата супа или във всяка чиния при сервиране.  

Подобни рецепти
Любопитно