Постни сарми за Бъдни вечер
Постни сарми за Бъдни вечер
Източник: Мартина Николова/ Kulinar.bg
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Бъдни вечер
Сезон: зима
време
80 мин.
порции
продукти
2.50 ч.ч. ориз
80 мл олио
1 ч.л. сол
2 ч.л. мащерка
5 ч.ч. вода
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете измития ориз заедно с няколко лъжици олио, сол и черен пипер на вкус, мащерка и 2.5 чаши вода да се задуши и набъбне.

2

През това време отделете големите листа на една (или 2 по-малки) зелка кисело зеле, малките сложете на дъното на тенджера.

3

След като оризът е полуготов, оформете сармите и ги наредете в тенджерата. Ако са ви останали още малки листа зеле, сложете отгоре върху сармите.

4

Полейте с останалата вода (трябва да покрие сармите) и олио. Поръсете с червен пипер и похлупете с чиния сармите. Отгоре сложете капака на тенджерата и варете за около 45-50 минути.

Подобни рецепти
Любопитно