Постна пита
Постна пита
Източник: Marieta Racheva
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Празник: Бъдни вечер
Сезон: зима
Кулинар: Marieta Racheva
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 бр. мая
2 с.л. захар
2 с.л. сол
6 с.л. олио
800 мл вода
Начин на приготвяне
лесна
1

Маята се разтваря в малко топла вода. Добавят се захарта и солта и се разбърква.

 

2

В пресятото брашно се прави кладенче и се изсипва сместа и останалата топла вода.

3

Омесва се меко тесто.

4

Оставя се да втаса и след това се умесва отново и се прави украса по желание - в случая са плетени венци.

5

Пече се в умерена фурна.

Подобни рецепти
Любопитно