Постен щрудел
Постен щрудел
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: тестени, десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Измитите и обелени ябълки се настъргват на едро. Към тях се прибавят орехите, канелата и галетата и се разбъркват.

2

Водата, олиото и захарта се смесват. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя постепенно. Разбърква се много добре.

3

Половината от тестото се слага в намазнена и набрашнена тава, отгоре се слага пълнежа и се залива с останалото тесто.

4

Пече се в умерена, предварително загрята фурна.

5

След като изстине постния щрудел, се поръсва с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно