Полента с печено бутче
Полента с  печено бутче
Източник: Violeta Mateva
Тип ястие: основно
Сезон: есен-зима
Кулинар: Violeta Mateva
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Поръсете 3 пилешки бутчета със сол и черен пипер и ги оставете настрана.

2

Пригответе смес от заквасена сметана, мед, соев сос, лимонов сок и малко червен пипер. С четка намажете бутчетата и ги наредете в тавичка с малко вода и олио.

3

Печете за 50 мин на 180 градуса. От време на време отваряйте фурната и намазвайте отново с пастата.

4

Оставете водата и солта в подходящ съд на котлона да заври. Дръпнете от котлона и изсипете царевичния грис, след това върнете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

5

Свалете от огъня и добавете 20 гр масло и разбъркайте, докато се стопи от топлината на полентата. Прибавете и натрошеното сирене.

6

В сосчето, което се е отделило при печенето на бутчетата се добавя червен пипер и се изсипва полентата.

7

Бутчетата се сервират върху канапето от полента. Добър апетит!

Подобни рецепти
Любопитно