Погача Короната на готвача
Погача Короната на готвача
Източник: Катя Христова
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Маята се разтваря с млякото и захарта, малко брашно и се оставя да втаса.

2

След това се замесва с останалите продукти и 300 мл хладка вода на меко тесто и пак се оставя да втаса. Оставя се 1 жълтък за намазване от 2-те яйца.

3

Втасва за 1 час.

4

След това се премесва и разделяме на 9 равни части, които оформяме като топки.

5

Една топка се разточва и се слага в намаслена тава върху обърната купичка.

6

Оставяме си 1 топка за средата и подреждаме останали около купичката.

7

Режем с нож на 7 триъгълника и ги обръщаме върху всяка топка.

8

Махаме купичката и поставяме и последната топка в средата.

9

Оставяме да втаса за още 30 минути и мажем с разбития жълтък с малко прясно мляко.

10

Украсяваме по желание със сусам и маково семе.

11

Печем в загрята фурна на 170 градуса за 30,40 минути или до готовност.

Подобни рецепти
Любопитно