Плодово парфе с бишкоти и ананас
Плодово парфе с бишкоти и ананас
Източник: Десислава Николова
Тип ястие: десерт
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Във форма за торта се подреждат, по страните и по дъното, бишкоти.

2

Могат да бъдат поръсени с малко ром или друг ароматен алкохол, ако няма да похапват дечица.

3

Течната сметана се разбива с миксер, към нея се добавя заквасената сметана, за по-лек вкус, добавят се парченца ананас от консерва и сладкото (въпрос на вкус е, какво може да се добави или премахне от съставките).

4

Кремът се добавя върху бишкотите и се разпределя навсякъде.

5

Отгоре се подреждат измитите и нарязани плодове - при мен се редуват банани, круша, ябълка, банани и в средата ананас.

6

Отгоре поръсих с боровинки за цвят. 

7

Тортата се залива със желатинова смес за торти (или желатин само), предварително размита и разтопена във вода.

8

Оставя се да стегне, поне 2 часа.

Подобни рецепти
Любопитно