Пица-елха
Пица-елха
Източник: pinterest/hunts.com
Тип ястие: тестени
Празник: Коледа
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте фурната на 220 С. Намазнете тава за печене.  

2

Смесете 1/ от соса с настърганата моцарела и нарязания салам.

3

Разточете тестото в правоъгълна форма. Отржете 24 квадрата. Разпределете от сместа равномерно. Направете топчета с длани. Направете от тях елха (виж снимката) в тавата за печене. По желание може да намажете с разбит жълтък.  

4

Печете за 15-20 минути, или до златисто.

5

През това време сложете останалия сос в микровълновата. Пуснете на 1 минута, за да се затопли. Смесете с розмарин.  

6

Сервирайте пица-елхата със сос.

Подобни рецепти
Любопитно