Пита с шарена сол
Пита с шарена сол
Източник: Паолина Банова
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
продукти
200 мл лимонада
1 ч.ч. вода
1 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
1 пак. мая
2 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Маята (аз ползвам суха за 1кг брашно) се разтваря във водата,която трябва да е топла.

2

Омесват се всичките продукти, с изключение на шарената сол.Меси се меко тесто и се оставя да втаса за около 20-30минути. 

3

След това се правят топчета, като във всяко се слага по малко от шарената сол, нареждат се в намазана тава във формата на слънце и се оставя да втаса повторно пак за около 20 минути.

4

Преди да се сложи да се пече, се намазва с жълтък с малко олио. 

5

Пече се на предварително загрята фурна на 180 С за около 35-40 минути.

Подобни рецепти
Любопитно