Пита "Охлюв"
Пита "Охлюв"
Източник: Марияна Йорданова Желева
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Маята се слага в топлото прясно мляко и 3 лъжици брашно и 1 ч.л. захар да шупне. В кладенец от брашно се слагат продуктите за тестото.

2

Замесва се тесто, оставя се да втаса за 1 час и се точи на три кори, не много дебели, и се намазва отгоре с масло.

3

Поръсва се с натрошеното сирене. Завива се на руло и се реже на парчета с дебелина около 5 см.

4

Нареждат се в тавата с отрязаното нагоре. Оставя се отново да втаса. Отгоре се намазва с жълтък и се пече на 180 С.

Подобни рецепти
Любопитно