Пилешко фрикасе с гъби и зеленчуци
Пилешко фрикасе с гъби и зеленчуци
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете пилето в тенджера. Покрийте със студена вода и добавете нарязаните на ситно праз, моркови, целина и магданоз. Овкусете със сол и пипер. Сложете капак, оставете да заври и гответе на ниска температура около 70-80 минути. 

2

После извадете пилето, оставете да се охлади и го обезкостете. Прецедете бульона през цедка и отделете 800 мл от него. 

3

Нарежете гъбите и зеления боб на половина. 

4

В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте да стане на каша. После разредете с виното и отделения бульон, като бъркате постоянно. 

5

Добавете зеления боб, гъбите и граха. Оставете да поври 3-4 минути. Добавете и нарязаното на парчета пилешко. 

6

В купа разбъркайте жълтъците със сметаната. 

7

Свалете тенджерата с фрикасето от котлона, добавете жълтъците, разбъркайте и отново я върнете на котлона. Добавете каперсите, лимоновия сок, сол и пипер. Разбъркайте за последно. 

Подобни рецепти
Любопитно