Пилешки вкусотии с гарнитура
Пилешки вкусотии с гарнитура
Източник: Симона Иванова
Тип ястие: основно
Празник: Великден
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Почистете пилешките сърца и воденички и ги сварете с щипка сол. След като са сварени, ги нарежете.

* От варенето ще се образува бульон, който после ще се използва за гарнитурата, така че не го изхвърляйте.

2

Почистете и нарежете зеленчуците - гъбите (на едро), морковите, пресния лук и главата стар лук (на дребно).

3

Загрейте 2-3 с.л. олио в дълбок тиган. След това добавете пилешките сърца и воденички. Когато се запържат леко, добавете по-голямата част от гъбите. 

4

Малко преди да са готови, добавете и по-голямата част от нарязания на ситно пресен лук и 50 г масло. Разбъркайте и свалете от огъня. 

5

В друг съд задушете стария лук, морковите и останалите гъби с 2-3 с.л. олио. Добавете предварително почистения и измит ориз и залейте с 4 ч.ч. от образувания при варенето бульон. Оставете да къкри на тих огън.

6

Малко преди оризът да е готов, добавете останалия пресен лук и овкусете със сол на вкус.

Подобни рецепти
Любопитно