Пиле с ориз и нахут на фурна
Пиле с ориз и нахут на фурна
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете пилешките бутчета да се варят в подсолена вода около 20 минути. После запазете бульона. 

2

Накиснете ориза за 30 минути в гореща вода. 

3

Смесете ориза с отцедения нахут, нарязаните на ситно чушка, моркови и грах. Овкусете със сол, пипер, кимион и едър пипер. Разбъркайте. 

4

Изсипете в тава и заравнете. Отгоре наредете бутчетата, предварително разкъсани на парчета. Залейте с 8 ч.ч. от бульона. 

5

Печете 20 минути на 180 С. 

Подобни рецепти
Любопитно