Пиле с лук
Пиле с лук
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 бр. пиле
50 мл олио
30 мл коняк
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Загрейте олиото в голяма тенджера

2

Поставете вътре предварително изпеченото пиле и го запържете, докато добие равномерен светлокафяв цвят

3

Извадете пилето и на негово място сипете лука

4

Пържете, докато се зачерви

5

Добавете пилето, залейте с виното и коняка, после подправете

6

Покрийте и оставете на тих огън час половина

7

Когато е готово, поставете пилето върху затоплено плато и сервирайте горещо, заобиколено с лучената гарнитура.

Подобни рецепти
Любопитно