Пиле по италиански
Пиле по италиански
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете шунката и дробчетата на парчета, прибавете стрития чесън, розмарина, пипера и солта. Напълнете пилето със сместа и зашийте отвора.

2

Посолете и поръсете с лимона на половин лимон. Сложете пилето в намазнена с масло малка тава, покрийте я плътно с фолио. Печете около 2 часа на 150 С.

3

Свалете фолиото и запечете още десетина минути да се позачерви. Междувременно сварете обелените и едро нарязани картофи в подсолена вода.

4

Отцедете ги, сложете маслото, захлупете тенджерата и силно я разтърсете. Изсипете картофите в огнеупорна тава, а отгоре сложете пилето.

Подобни рецепти
Любопитно