Пиле "паприкаш" с макарони
Пиле "паприкаш" с макарони
Източник: tastyfood
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете пилето и го запържете в олиото. Добавете сол, пипер, нарязаните лук и чушка, запържете за още няколко минути и добавете чесъна. Добавете червения пипер.

2

Налейте бульона и доматите от консерва. Покрийте и оставете да се готви за 40 минути.

3

Сложете при сметаната един черпак и разбъркайте, за да не се пресече, след това добавете няколко лъжици брашно, разбъркайте и добавете към ястието сметаната. Разбъркайте финално. Оставете на котлона за още 5 минути.

4

Можете да консумирате ястието така, или да го сервирате върху канапе от макарони. Така вкуса става още по-богат.

Подобни рецепти
Любопитно