Печени пиперки с доматен сос
Печени пиперки с доматен сос
Източник: Сия Рибагина
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Тази рецепта се прави предимно лятно време, когато има хубави пресни зеленчуци, но в случая може да се приготви като едно от постните ястия за Бъдни вечер. 

2

Пиперките са печени, мариновани в буркан, така избегнах печене и белене, което спестява време. 

3

Сложете тенджерка с олиото на котлона, нарежете чесъна на ситно и запържете закратко до златисто.

4

Нарежете доматите на кубчета, добавете ги заедно с консервираните в тенджерката, посолете и разбъркайте. Поставете капака и оставете да се задушават, като периодично разбърквате, докато течността се поизпари и посгъсти сосът. 

5

Прибавете червения пипер и мащерката, отново разбъркайте и пържете още 5 мин.

6

Извадете пиперките от буркана, наредете ги в тавичка и залейте с топлия сос. Отгоре поръсете с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно